25. TRADICIONALNO NOVOLETNO SREČANJE LJUBITELJEV MORJA IN JADRANJA

Letošnje, tokrat že 25. novoletno srečanje ljubiteljev morja in jadranja je za nami.

Po štartu, ki ga je regatni odbor zaradi vplutja tovorne ladje v luko prestavil za deset minut, se je čez štartno linijo tradicionalne novoletne regate v rahlem vetru pognalo 48 od 49 prijavljenih posadk. Nekaj najbolj neučakanih že kako minuto pred štartnim signalom...

Že v prvih minutah po startu se je uspelo jadrnici Lucifer iz Jadralnega kluba Izola prebiti na čelo flote, na tem položaju pa je suvereno vztrajala vse do ciljne linije, ki jo je prevozila dobrih deset minut pred drugo uvrščeno Solario iz Akademskega jadralnega kluba ULFPP iz Portoroža.

V floti jadrnic tipa X-35 se je letos ponovno najbolje izkazala jadrnica Aurora Pirnar iz Jadralnega kluba NASA, v konkurenci Salon 38 pa jadrnica Calvados, ki jo je do zmage pripeljala ekipa iz Jadralnega kluba Savinja.

V drugem krogu je veter posadkam pošteno premešal štrene, saj je za kar nekaj dolgih minut povsem prenehal pihati, preden se je obrnil v bolj jugozahodno smer, kljub temu pa je 18 jadrnicam uspelo v predpisanem času prepluti oba kroga. Kot ’’Pošteno zadnja’’ je ciljno črto prečkala jadrnica RUM s posadko Navtičnega kluba Merkur iz Idrije na krovu.

Glede na nepredvidljive vetrovne razmere, smo se odločili, da bomo priznali uvrstitev vsem jadrnicam, ki so preplule vsaj en krog, tako, da je na koncu regatno polje preplulo 37 posadk.

Letošnje leto se je naše srečanje po dveh koronskih letih ponovno vrnilo na pomol, kjer smo se člani posadk ponovno podružili med seboj, ob tradicionalni joti, pršutu in dobrem vinu, pa obnovili marsikateri bolj, pa tudi manj jadralski spomin na naše prigode v bližnji in bolj oddaljeni preteklosti.

Srečanje smo zaključili v Korta baru v Ankaranu. Po večerji smo obdarili vse udeležence s spominskim jadrom, tiste, bolj zaslužne pa s pritnanji za prve letošnje dosežke.

V novo leto smo spet zapluli v dobri in številčni družbi. Člani društva Wada se vsem jadralcem zahvaljujemo za njihov prispevek pri našem srečanju, obenem pa želimo, da bi se v tako velikem številu srečevali skozi vse leto, ter uspešno nadaljevali začete tekmovalne, ali pa zgolj družabne jadralske podvige.

Člani društva WADA se zahvaljujemo vsem, ki ste nam pri izvedbi pomagali; naše tradicionalne sponzorje, podjetji KA3 iz Ajdovščine ter Sailing Point iz Lucije, ki sta prispevali nagrade za tekmovalce, kolektivu iz bara in restavracije Korta, ki nas je gostil, ter okrepčal z okusno večerjo, restavraciji Nives iz Ajdovščine, ki je pripravila joto za jadralce, Mlinotestu, ki je prispeval kruh, Vinarjema Petriču iz Vipavske doline, ter Černe iz Ankarana, ekipi JUKA, ki je prispevala unikatna spominska keramična jadra, Slovenski vojski, ekipi potapljačev iz Cerknice, ter članom Jadralnega kluba Olimpic iz Izole, ki so skrbeli za varnost udeležencev srečanja, ekipi prve pomoči iz Ankarana, rediteljem, Občini Ankaran, podjetju Marjetica iz Kopra, ekipi, ki je skrbela za postrežbo in rezanje pršuta, podjetju Fama iz Vipave, ter vsem, ki ste s svojim trudom pripomogli k uspehu srečanja.

V svojo družbo pa vas vabimo spet prihodnje leto.

Srećno!!!

 

 

 

 

 

REZULTATI PO KATEGORIJAH

REZULTATI GENERALNO

 

Posted in AKTIVNOSTI, NOVOLETNA REGATA.