19. NOVOLETNO SREČANJE LJUBITELJEV MORJA IN JADRANJA – NOVOLETNA REGATA 2016

Tudi letos smo začeli novo jadralno sezono v sproščenem prijateljskem vzdušju. Čeprav nam vreme ni bilo ravno naklonjeno – bil je meglen vlažen dan, skoraj brez vetra in s posamičnimi deževnimi trenutki, nam je prijetno vzdušje pričaralo prijateljsko razpoloženje preko stopetdesetih jadralk in jadralcev iz triintridesetih posadk.

Kot je že tradicija, smo druženje začeli z zajtrkom – pršutom, joto ter vročim čajem in kuhanim vinom. Štartno zastavo je ob za štart predvidenem času zamenjal kodeks, saj ni bilo dovolj vetra, da bi lahko izvedli štart. Čez kako uro je le povlekla rahla sapica iz juga do jugovzhoda, kar nam je omogočilo izvesti počasen štart, vendar pa veter večine jadrnic ni pripeljal niti do prve boje.

Ko je veter čisto popustil, je regatni odbor regato prekinil, uvrstitev pa jadrnicam dodelil glede na njihovo doseženo pozicijo v primerjavi z vodečo jadrnico. Kljub zelo šibkem vetru in na trenutke brezveterju, je jadrnici Lucifer, katere posadki je poveljeval izkušen jadralski maček Gorazd Fras, uspelo prejadrati celotno regatno polje.

Druženje se je ob kosilu, za katerega je poskrbel ribič Srečko Medved. Raznovrstnih in okusnih ocvrtih rib kar ni hotelo zmanjkati.

Za vrhunsko žlahtno kapljico sta poskrbela vinarja Černe in Benčina, za ljubitelje piva pa je poskrbela pivovarna San Nicolo.

Druženje se je zavleklo do poznih večernih ur, kjer smo ob večerji in gostoljubju bara Korta podelili zaslužena priznanja ter nagrade naših sponzorjev.

Da je bilo naše druženje tudi letos tako prijetno, gre iskrena zahvala za vso pomoč ankarančanom, vsem članom društva WADA, ki so po svojih zmožnostih sodelovali, osebju bara Korta, ribiču Srečku Medvedu z družino, pivovarni San Nicolo, vinskim kletem Černe, Benčina in Žvanut, podjetjem FAMA, KA3, Mlinotest, Sailing Point, Sigraf, Mlinotest, restavraciji Pri Nives, reševalcem potapljaškega društva RAK iz Rakeka, pripadnikom 430. MOD Slovenske vojske, ki so skrbeli za varnost na prireditvi, pa tudi Občini Ankaran ter Komunali Koper, ki so nam omogočili izvedbo prireditve na tradicionalnem prizorišču. Iskrena hvala tudi vsem neimenovanim, ki ste s svojo navzočnostjo ter pripravljenostjo sodelovati letošnjemu srečanju pustili svoj pečat.

Vsem skupaj želimo uspešno jadralno sezono 2016, ter vas medse vabimo zopet naslednje leto.

U.O. društva WADA

REZULTATI NOVOLETNE REGATE 2016

FOTOGALERIJA MIHE CRNICA

Posted in NOVOLETNA REGATA.

Leave a Reply