24. TRADICIONALNO NOVOLETNO SREČANJE LJUBITELJEV MORJA IN JADRANJA – ANKARAN 2022

Prva “prosta” sobota v letošnjem letu nam je poleg prijetnega sončnega dne z umirjeno burjo, po enloletnem “karantenskem” premoru postregla še z – letos že štiriindvajseto – edicijo novoletnega srečanja ljubiteljev morja in jadranja.

Čeprav smo organizatorji s stisnjenimi zobmi in pestmi spremljali decembersko razsajanje medijske zvezde številka ena zadnjih dveh let, ter pestro paleto poizkusov pristojnih, da bi to omejili, so se posadke pridno nabirale na štartni listi. Četrtek nam je prizanesel z novimi odloki, in zgodila se je Novoletna regata Ankaran 2022.

Jadralci so se čez štartno linijo – kar 31 posadk se je nabralo za njo – za razliko od drugih let, pognali točno ob 11:00.  Nekateri bolj zagreto, v tekmovalnem duhu, drugi pač bolj v maniri izkoristiti prijeten zimski jadralski dan.

Najhitreje je regatno polje prejadrala posadka jadrnice Aurora Pirnar jadralnega kluba Nasa, ki je z ostalimi tekmovalci opravila že po uri in desetih minutah plovbe, dobre pol minute za njo pa ji je sledila posadka Cleansport racing team na Fareastu. Obema je neutrudno dihala za ovratnik ekipa jadrnice Joy, ki kljub dvočlanski zasedbi ni kazala pomanjkanja delovnih parov rok.

Reagtno polje je kot zadnja, ki ji je uspelo po štartu uspelo obpluti vse postavljene oznake, zapustila jadrnica Bristol. S tem si je tudi prislužila priznanje  pošteno zadnjega.

Pokal t’bulšga wd Wade lejtos je uspelo ubraniti posadki Krokodilov na jadrnici J-24.

Med enakimi barkami so se znašle tri jadrnice X-35, katerim je tempo narekovala zmagovalka regate Aurora Pirnar, in kar šest salon 38, med katerimi se je nabolj izkazala jadrnica Champagne. Šampanjec torej ni zmmagovalna izbira samo za novo leto!

Za varnost jadralcev so tudi letos poskrbeli pripadniki 430. MOD slovenske vojske, ter člani civilne zaščite iz Ajdovščine.

K uspešni izvedbi srečanja so svoje dodali še člani jadralnega kluba Olimpic iz Izole, spretne tiskarske roke iz tiskarne Muri  iz Ajdovščine, ter jadrarne Wave Dogs iz Nove Gorice, kmetija Petrič, ki je prispevala “vsebino” jadralskih torb, podjetje Mlinotest iz Ajdovščine, ter vsi ostali, ki so s svojo dobro voljo priskočili na pomoč.

Še enkrat smo skupaj zajadrali v novo leto. Vsem jadralkam in jadralcem želimo obilo uspepehov in užitkov med vetrom in valovi, ter jih vabimo k čim številnejši udeležbi na vseh jadralskih dogodkih v novem letu, v svojo družbo pa vas vabimo zopet na prvo “prosto” soboto v naslednjem letu. Takrat se bomo srečali na jubilejnem, 25. tradicionalnem novoletnem srečanju ljubiteljev morja in jadranja. Želimo si, da na način, kot smo ga bili vajeni v letih doslej.

Obilo sreče in dobrega vetra v jadrih v letu 2022.

Člani društva WADA.

 

REZULTATI 24. TRADICIONALNEGA NOVOLETNEGA SREČANJA LJUBITELJEV MORJA IN JADRANJA ANKARAN 2022

Posted in Nerazvrščeno.

Leave a Reply