ZAVAROVANJE: PAKET ŠPORTNIK

Pozdravljeni!

V zavarovalnici Adriatic Slovenica d. d. so za vrhunske in rekreativne športnike oblikovali Paket Športnik, ki vključuje nezgodna in nadstandardna zdravstvena zavarovanja ter omogoča hitrejšo in učinkovitejšo okrevanje po nezgodi ali bolezni. Paket Športnik sklepajo tako olimpijci, člani nacionalnih reprezentanc kot rekreativni športniki.

Sklenitev zavarovanja Paket Športnik je dobra odločitev za vse aktivne jadralce. V nadaljevanju je kratka predstavitev paketa in priporočam vam, da z njo seznanite vse svoje jadralce.

Jadralski pozdrav,

Romeo Podlogar

Generalni sekretar / Secretary General

Jadralna zveza Slovenije / Slovenian sailing federation

 

 

Predstavitev Paketa Športnik

 

Paket Športnik krije 24 ur na dan vse vrste nezgod na tekmah in treningih kot tudi pri neorganizirani športni dejavnosti, doma, na potovanju ali kje drugje, za izplačilo zavarovalnine pa športnikom ni treba čakati na zaključek zdravljenja po operaciji, zlomu, izpahu. Paket Športnik krije tudi stroške, ki nastanejo ob koriščenju zdravstvenih storitev v samoplačniških ambulantah v Sloveniji ali tujini zaradi bolezni ali nezgode, in sicer:

 

  • stroške samoplačniških zdravstvenih storitev pri specialistih (npr. pregled pri ortopedu),
  • stroške samoplačniških diagnostičnih preiskav (npr. magnetna resonanca),
  • stroške fizioterapevtskih storitev ter stroške ambulantnih medicinskih posegov in
  • stroške neurgentnih operacij, za katere je čakalna doba v javnem zdravstvenem sistemu daljša od 3 tednov.

 

Zavarovalnica za športnike uredi vse formalnosti z izvajalci samoplačniških specialističnih storitev, ki jih  zavarovanci koristijo brez čakalne dobe. Paket Športnik opcijsko vključuje tudi zavarovanje zdravil, zavarovanje nadstandardne nastanitve v zdravilišču in zavarovanje ortopedskih pripomočkov.

 

Izbirate lahko med 3 različnimi paketi, ki se med seboj razlikujejo glede na kritja, ki jih sestavljajo in po višini zavarovalnih vsot.

 

Vsi trije paketi ponujajo opcijo z in brez soudeležbe zavarovanca pri samoplačniških storitvah v specialističnih ambulantah.

 

KDO LAHKO SKLENE ZAVAROVANJE ŠPORTNIK?

Paket Športnik je namenjen vsem športnikom med 14. in 45. letom ter vsem vrhunskim športnikom z veljavno kategorizacijo perspektivnega, mednarodnega in svetovnega razreda OKS.

ZAKAJ SKLENITI PAKET ŠPORTNIK?

 

  • Zavarovanja omogočajo športnikom hitrejšo in učinkovitejšo oskrbo po nezgodi ali bolezni.
  • Zavarovanja krijejo vse vrste nezgod 24 ur na dan, ne glede na to, kje je do nezgode prišlo.
  • Hitra izplačila takoj po nezgodi: ni treba čakati na zaključek zdravljenja po operaciji, zlomu, izpahu.
  • Športniki bodo lahko koristili samoplačniške specialistične storitve pri izvajalcih, ki so vključeni v mrežo športno-medicinskih centrov družbe AS in tako deležni vrhunskih storitev po standardih, ki veljajo za vrhunske športnike.
  • Sklenitev brez vprašanj o zdravstvenem stanju je hitra in enostavna. Zavarovanje lahko, v primeru, da v posameznem zavarovalnem letu niste uveljavljali škod, kadarkoli v času trajanja odpoveste.
  • Če ste vrhunski športnik z veljavnim perspektivnim, mednarodnim in svetovnim razredom OKS vam Olimpijski komite Slovenije sofinancira Modri oziroma PRO paket.

 

Več informacij o Paketu Športnik najdete na spletni povezavi www.as.si/sportnik.

Posted in Nerazvrščeno.

Leave a Reply